Welke laptop abonnementen kun je bestellen?

Zonder internet op je laptop heb je minder mogelijkheden met je computer. Je kunt er natuurlijk programma’s op installeren, zoals spelletjes, tekstverwerkers en fotobewerkingsprogramma’s. Hiermee kun je dan offline en lokaal werken met je computer. Wil je echter ook internetten dan heb je een abonnement nodig waarmee je internet op je computer krijgt.

Draadloos of mobiel internet zoals Wi-Fi wordt tegenwoordig het meest gebruikt. Om dit te kunnen ontvangen gebruik je een speciale stick met een SIM-kaart in je laptop waarmee je op internet kunt. De meeste telecomaanbieders bieden internet voor je laptop, of combinatiepakketten waar internet in zit.

Bij het afsluiten van je abonnement is het goed om te letten op de snelheid van het internet wat aangeboden wordt. De verbinding loopt via DSL, kabel, glasvezel of het mobiele netwerk. Hoe snel een netwerk is, is niet makkelijk te zeggen. Dit is afhankelijk van de aansluiting, het netwerk, de bezetting van het netwerk en het tijdstip van de dag.

Mobiel internet op je laptop

Om te kunnen internetten met je laptop, heb je een speciale USB-stick met SIM-kaart nodig die je in je laptop steekt. Deze stick krijg je automatisch als je een internetabonnement afsluit bij een provider of telecomaanbieder. Je kunt kiezen voor een abonnement als je regelmatig internet, of voor een prepaid stick als je maar af en toe online hoeft te zijn. De SIM-kaart van je prepaid stick kun je online opwaarderen als je meer internet tegoed nodig hebt.

Combinatiepakketten met internet voor je laptop

Als je meer nodig hebt dan alleen internet, dan kun je een combinatiepakket afsluiten. Hierin zit dan een internetabonnement voor je laptop plus nog andere diensten zoals bellen of TV kijken. Je sluit dan alles af bij dezelfde aanbieder waardoor je vaak korting krijgt op het hele pakket. Als je nog geen laptop hebt, kijk dan eens rond op de site van telecomaanbieders. Bij sommige GSM abonnementen krijg je namelijk een laptop cadeau zodat je die niet meer los hoeft aan te schaffen.  

Toch liever een losse laptop?

Wil je toch liever een losse laptop kopen? Niet alle winkels bezorgen je laptop gratis, maar ook zeker niet bij alle winkels kun je je laptop gratis retourneren mocht deze niet bevallen. Bekijk daarvoor het overzicht van gratisretourneren.nl, let er wel op dat je in dit overzicht bekijkt of de webshop waar je gratis kunt retourneren ook gratis levert.